søndag den 3. februar 2008

Fødselsdagsfest


(Dette blev skrevet Lørdag eftermiddag, men nettet har været MEGET ustabilt de sidste par dage )

I forgårs var vi sammen med naboerne inviteret til middag hos vores service-familie, i anledning af deres datters 14 års fødselsdag. Vi fik efter megen overtalelse lov til at medbringe drikkevarer, så dem splejsede vi til sammen med naboerne – samt naturligvis også en gave til pigebarnet.
Til vores store forundring var der dog kun dækket op til os gæster da vi ankom, vi var alle sammen helt paf, da vi naturligvis forventede at alle sad til bords. Men bortset fra vores stående værter var det superhyggeligt og helt fantastisk mad. Vi fik både ris, nudler, kylling, svinekød og flere forskellige fisk, tilberedt af faderen i huset. Der var mad nok til dobbelt så mange og til vores store fornøjelse var børnene i begge familier villige til at smage de forskellige retter, og spiste med velbehag – vi havde bekymret os noget om at de måske ikke brød sig om maden.
Vi hyggede og pjattede i et par timer, hele familien har en dejlig humor og man kan bare mærke hvor godt de har det sammen. Efterfølgende snuppede vi en drink med vores naboer, som allerede igår rejste videre til Boracay .
I går var vi på tur med Wendell fra restauranten, vi har snakket en del med ham, og da han har en datter på Lunas alder blev vi enige om at tage en tur til stranden sammen. Han insisterede på at sørge for alt, og igen må det siges at der i hvert fald ikke blev købt for lidt ind.
Vi mødtes i havnen i Puerto Galera, efter at have haft en spændende sejltur hvor vi måtte skifte Banca midt i bugten grundet motorstop. Her ventede Wendell og en kammerat, som havde lånt en pickup med bagsæder til at fragte os rundt i. Efter at have hentet Wendells kone og datter, samt alle madvarerne kørte vi (8 mennesker i en Pick-up) af sted til en lille strand med nogle små bambushytter, store bølger og en ferskvandskilde med dejligt køligt vand fra bjergene.
Her tilberedte Wendell maden mens vi forsøgte at føre en samtale med hans meget generte kone, til gengæld gik de små piger rigtigt godt i spænd. Det er sjovt at iagttage hvordan de små kan skabe kontakt og lege uden at tale samme sprog. Vi har meget glæde af disse ture med vores lokale ”guider”, dels kommer vi ud og se en masse og dels lærer vi en masse om hinandens kultur og levevis.
I dag har vi så spenderet hele dagen ved poolen, der er kommet friske forsyninger af gæster, så pigerne har fået en masse at lege med ( de slider dem jo hurtigt op ). Emilie har bestilt tid til en prinsessebehandling i skønhedssaloonen – den indbefatter massage, ansigtsbehandling, pedicure, manicure samt hårvask og slutter af med at håret sættes op til fest. Meget belejligt da vi har bestilt bord til havefesten i aften, - vist nok samme koncept som strandfesten sidste lørdag – blot med helstegt pattegris på menuen i stedet for ”alt godt fra havet”.
I morgen tager vi en tur med Adrian til et sted de har boet tidligere, der er vist en flod vi kan bade i – men det er ikke væsentligt, vi er i godt selskab og vi får igen en pause fra Coco Beach.